Anmäl din blogg

Nu är det dags att anmäla din blogg till vår blogghubb. Där kommer alla inlägg från alla bloggar som rör det digitala skollyftet samlas.

Fyll i adressen till feeden på din blogg, eller om det är en specifik kategori, tagg eller etikett. Se exempel under formuläret hur du identifierar adressen till din feed.

Blogghubben aggregeras ett par gånger per dygn, så bli inte orolig om du inte ser dina inlägg på en gång.

Det går inte längre att anmäla sin blogg...

Exempel på hur du identifierar adressen till din feed på din blogg

Om du redan har en blogg som du använder till annat än det digitala skollyftet och bara vill dela med dig av inlägg som rör detta är det enklast om du skapar en kategori eller taggar dina inlägg med ex digiskol.

WordPress (Wordpress.com | Webbstjärnan | Moobis m fl)

  • Generellt sätt när det gäller Wordpressbloggar får du fram feed-adressen genom att lägga till /feed i slutet av din adress. Om adressen till din blogg ex är http://minblogg.se blir feed-adressen http://minblogg.se/feed. Om du inte vill skicka feeden till hela bloggen, utan skulle vilja använda en kategori på din blogg som t ex heter digiskol där du vill samla dina inlägg blir adressen http://minblogg.se/category/digiskol/feed eller en etikett (tag) http://minblogg.se/tag/digiskol/feed

Blogger

  • Om du skulle ha en blogg på Blogger, som t ex http://minblogg.blogspot.com, skulle du kunna märka dina inlägg med ex digiskol. Då skulle adressen till din feed bli http://minblogg.blogspot.com/feeds/posts/default/-/digiskol.

Det här är bara exempel på hur du får fram adressen till din feed. Om du är osäker kan du kolla detta med leverantören av tjänsten.

Inloggning administratör

Då sajten är helt öppen och publik gäller endast denna inloggning för administratörer. Deltagare ska alltså inte logga in.

SKOLLYFTET

Kontakta oss

Skollyftets redaktion

Anna Kaya – @Anna_Kaya
Gunnel Thydell – @GunnelThydell
Sara Mörtsell – @SaraMrtsell
Per Falk – @perfal

redaktion.skollyftet@gmail.com

Frågor kring tekniken på webbplatsen

Micke Kring – @mickekring
jag@mickekring.se