Kom igång

Upptakten av Digitala Skollyftet

Under vecka 44 startade Digitala Skollyftet genom att vi hade tre intensiva dagar på Skolforum fyllda med intressanta samtal i Skollyftets monter och spännande gäster i studion. Många av samtalen webbsändes och alla länkar hittar du i detta sammanfattande Skollyftet-inlägg. Klicka dig in och ta del av samtalen, inspireras av nya och gamla kollegor i det utvidgade kollegiet och fundera över vad du vill att Digitala Skollyftet ska innebära för dig.

Men, vad ska man göra?

Eftersom Digitala Skollyftet är en öppen kurs betyder det att du själv får styra över innehållet och vad du vill utveckla och lära dig. Om du tycker det verkar svårt kan du alltid inspireras av vad övriga kursdeltagare gör eller ta del av de olika förslag på öppna uppgifter som vi tagit fram. Vi använder alla våra befintliga samarbetsytor när vi kommunicerar med varandra, dvs Twitter (under taggen #Digiskol), i våra bloggar (kolla in blogghubben), i Skollyftets facebook-grupp eller i Skollyftet-gruppen på Google+. Vi är många anmälda i kursen så det finns väldigt många att lära av och tillsammans med. Dela med er till varandra, räck ut en hand om någon behöver, be om hjälp, ställ frågor, svara på de frågor du kan (och skicka vidare de frågor du inte kan svara på) så kan vi skapa riktigt goda förutsättningar för lärande. Även om många redan har fått sin #Digiskol-badge som bevis på att de är "klara" med kursen finns alla kvar i vårt lärande nätverk.

Öppna uppgifter och öppna aktiviteter

Här på Digitala Skollyftets webbplats finns de öppna uppgifterna och de öppna aktiviteterna som egna sidor. Under aktiviteter har vi lagt upp information om våra inspiratörer, hur man deltar i de öppna aktiviteterna tillsammans med inspiratörerna och hur man tar del av inspelningen i efterhand. Det är även där man kan ta del av den fördjupade text som vår skribent Stefan Pålsson kommer skriva om veckans inspiratör. Varje vecka presenteras en ny inspiratör men om du inte hinner vara med just då när det sänds kan du alltid titta i efterhand. I Skollyftets youtube-kanal finns de flesta inspiratörerna samlade i en spellista.

Jag missade kursstarten, är Digitala Skollyftet slut nu?

Eftersom allt material, dvs öppna uppgifter och öppna aktiviteter, inom Digitala Skollyftet finns kvar att ta del av i efterhand kan man hoppa på Digitala Skollyftet även om kursen egentligen är slut. Våra olika samarbetsytor via sociala medier är fyllda av kollegor att lära av och tillsammans med och på så sätt lever #Digiskol vidare så länge det finns intresse. Är du nyfiken och vill veta mer, ställ en fråga på Twitter eller facebook så kommer du snart komma i kontakt med kollegor som kan lotsa dig vidare in i vårt utvidgade kollegium och svara på frågor om Digitala Skollyftet.

Lyssna gärna på Sara Mörtsells försnack om Digitala Skollyftet om du vill veta mer om vad denna typ av kurs går ut på och hur den fungerar.

Här är dessutom en presentationsfilm om det Digitala Skollyftet gjord av Jonas Bäckelin (@natbaserad).

Inloggning administratör

Då sajten är helt öppen och publik gäller endast denna inloggning för administratörer. Deltagare ska alltså inte logga in.

SKOLLYFTET

Kontakta oss

Skollyftets redaktion

Anna Kaya – @Anna_Kaya
Gunnel Thydell – @GunnelThydell
Sara Mörtsell – @SaraMrtsell
Per Falk – @perfal

redaktion.skollyftet@gmail.com

Frågor kring tekniken på webbplatsen

Micke Kring – @mickekring
jag@mickekring.se